söndag 27 november 2011

Prao hos Carro imorgon!

HEJ!
Idag har dagen gått hyfsat fort, såg lite hoppning ifrån globen på tv till att börja med, sedan gick jag ner och hjälpte mamma med sarjen och fotade litegrann också, sedan hjälpte jag Pernilla med att höja och sänka hindret. Han var nämligen och tränade samtidigt som vi i ridhuset.
MP gick riktigt fint idag och hoppade kanon, dock så hoppade han ur Pernilla ur sadeln men det gick bra, lite ont i knät men som tur var blev det inge värre än så länge iaf. Krya på dig pernilla!!!!! Så därför satte jag mig upp och red MP och det var intressant och super roligt att pröva nytt.. och för tänka igenom hur man ska tänka, göra osv. Carros ridning fungerar på allt och alla hästar, helt amazinggggg!!! :) Nu får det vara bra för ikväll, godnatt!
IMORGON ÄR DET PRAO SOM GÄLLER! godnatt.

Ulla: 2 varv runt byn, (Runt byn består av en väg som går upp i byn sedan en bit där uppe sedan går den nedför byn igen, består alltså av backar uppför och utför! Båda mycket bra för balansering och muskelarbete för bakdelen. Efter det red jag igenom henne lite snabbt i ridhuset och hon var fantastisk. Brunstig men den märktes aldrig av och det brukar det knappt göra på Ulla heller. Vi gjorde piruetter hit och dit, byten i galoppen, öppnor och slutor, skänkelvikningar osv. HELT KLOCKREN TODAY, bästa Ursinia! :)

Hurran: Tränade PNH/NH med henne lös i ridhuset, både jobbade henne från marken och satt upp och red henne barbacka i repgrimma och en förlängd arm (sticken som det kallas i NH) Red och tränade i ca 2 timmar!

Pernillas häst MP: Mjuk och fin häst, som kan bli riktigt bra om man jobbar den rätt med muskler och allting annat! Kan ganska lätt krulla ihop sig vilket innebär att man måste ha en lite högre hand och still hand och stadig sits så den kan lära sig att bära sig själv bättre. Viktigt också på den här hästen tror jag är att inte rida uti ridhus kanten, eftersom den fortfarande är lite vinglig så tränar man balansen genom att inte hålla sig efter väggarna, sen är det nog bra om man övar mycket flytta undan för skänkeln åt olika håll, dels för att den ska bli lyhörd men också för balansen skull, mycket igång sättningar behövs på den!. Fin och mycket trevlig häst i övrigt!





BILDER IFRÅN IDAG..
Nedanför: DAGENS OUTFIT!
Pernilla & MP som flyger över hindret galant!

5 kommentarer:

  1. Härligt gumman,,, va duktig du e ;)))))

    SvaraRadera
  2. Gud vad du är duktig med hästar !!!!!!!!!! Det är ju rena cirkuskonster och samtidigt görs det med så mjuk hand. Man ser ju att hästen gillar det. Kram m-m

    SvaraRadera
  3. Nu har du chansen att vara med i "hot or not" på min blogg - http://emmaforssen.blogspot.com/2011/11/hot-or-not.html

    :)

    SvaraRadera
  4. fann vad häftigt va dukti du är :D

    SvaraRadera
  5. Hej! Jag fick ditt mail men tyvärr så kunde jag inte se bilderna pga något fel, men skulle du kunna länka till ett inlägg istället med någon bild du vill ha med istället om du fortfarande vill vara med? :)

    SvaraRadera