söndag 24 januari 2010

BUSTER!!!!!!!!! :-)))))))))))))))

Idag så red Danni Mazing för Ulla tappade en sko. Danni vart helt överlycklig eftersom att hon fick rida mazing. (Hon älskar mazing) så vi for runt dalsjö och vi galopperade rätt så mycket men även några travsteg. Mazing var rätt så pigg och Dudde också, men båda skötte sig jätte fint! Efter att vi red runt dalsjö så red jag bara tvärt in och kollat underlaget på överboda ridbanan och det var super bra! Sjukt bra underlag för att pulsa snö!
Dudde tyckter ja ha bliviti mycket mycket bättre. Jag tar ungefär 1 språng/ridning med honom (alltså varje gång hans rids)för att han ska försöka hitta rytm,känslan, och rutinen! När han vilar så busar han i hagen istället!
_____________________
Ulla: VILA
Dudde: Red Runt dalsjö och varvade mellan att ta galopp&trav, tog sedan ett skutt då jag kom hem på ridbanan. Han kändes fin idag,pigg å gla! Lite att huvudet var något ofta uppe då ja hoppade men runt dalsjö jobbade han jätte fint. Han försökte verkligen ha huvudet lågt och det gick några minuter men sen blir det ju jobbigt för han så då öka han takten lite när han inte rktgit har hela balansen. Men riktigt bra Dudde!! Hade tänk att vara med på lite blåbärshoppningar och hoppade lågtoch bara skoja lite så han blir säker. Men vi får se! :)
Det är en plan iaf! Min plan till sommaren med Dudde är att tävla LB och eventuellt högre om allt går som det ska!
Animo: VILA
Lissan: Hon fick åka på Busterträning, gud vad jag hade längtat till denna träning! Idag provade vi ett nytt bett också. Nova bett heter det. Finns att köpa på hooks.se (Hööks)
_________________

Ettan: behöver man inte tänka så mkt, kom rakt på bara och flytta undan bakdelen lite i svängen.

Tvåan: Man Måste man kolla upp hela tiden för svängen efter sista kombinationen är inte lätt!!

Trean: Desstutom kmr krysskombinationen fort och lika fort som den kmr slutar den och då kmr nästa hinder(oxern) lika fort också. Man måste ha blicken på nästa hinder i början av krysskombinationen!! Det är super viktig.

Fyran: Det var väldigt svårt att komma rakt eftersom att om man inte kommer ra på krysskombinationen så blir allting fel både före och efter. Så det är väldigt viktigt att hela tiden planera!

Feman: Det är otroligt viktigt att redan över oxer(nr 4)börja planera och veta exat vars och när man ska göra vad. Svängen kommer mycket fort och nästa hinderövning kommer också fort. Blir det minsta lilla fel dröjer sig det över hela banan så det gäller att planera ordentligt på innan och efter hindrena och svängarna.

Sexan: Bommen var det bara att rulla över. Tänk inte att den finns där. Planera inför nästa hinder istället.

Sjuan: 7-8 är två oxrar. Inge svårt, det var bara att hålla samma rytm hela linjen.

Åttan: Däremot efter 8 måste man vara snabb i både blicken,skänkarna,sätet och handen. Klarar man inte svängen,klarar man inte från 8-9 so är ännu svårare sväng och som kommer ännu fortare.

Nian: Detta hindret kom otroligt fort efter svängen. Här är det väldigt viktigt att inte ändra något dom sista galoppsprången utan bara glida på. Man kan ändå inte fixa till ngt §m innan hindret. Dessutom kommer ju nästa hinder direkt efter.

Tian: Sista hindret nu då..emh...nej.. FEL! Så ska man inte tänka. Tänk att det finns ett hinder till efteråt! Mann hann ta 3galoppsprång sen kom hindret. Men planerade man väl och var bredd på allt så gick det! :) KramkramJW

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar